miércoles, 23 de enero de 2013

Bowling for columbine

QÜESTIONARI PEL·LÍCULA BOWLING FOR COLUMBINE

1.Quan Michael Moore acudeix a un banc, li ofereixen armes en canvi d'obrir un compte. Què et sembla aquesta oferta?

Em sembla una cosa il·logica perque no es normal que per obrir un compte et regalen un arma.

2.Creus que s'és més poderós per tenir armes? Com conceps que Gandhi s'enfrontara a l'Imperi Britànic sense armes? Com t'imagines el món si cada bala costara 5000 Euros?

No crec que per poseir un arma sigues més poderós, tot el contrari, perqué el que té un arma em sembla una persona insegura, amb por, que necesita d'un arma per a sentirse “protegit”. Si cada bala costara 5000 Euros, no hi haurien tants assasinats, perque no es podrien permitir comprar bales. No fa falta la violencia per a conseguir les coses, amb el diáleg o amb una actitud pasiva cara a la violencia es pot evitar desgracies.

3.Comenta la següent frase que apareix en el documental: “Jo use la ploma perquè és més poderosa que l'espasa però tinc l'espasa per si falla la ploma”.

Vol dir que la seua priotritat es usar el diáleg per tal de resoldre el problema, pero que está preparat per si té que usar la violéncia.

4.Es pot dir, tal com afirma Bush jr., que el seu objectiu de l'armament és sembrar la llibertat per tot el planeta? No tindrà alguna cosa que veure els diners en tota aquesta història?

Pense que es una estratégia per a guanyar diners ja que asi tot el mon comprará un arma i el govern de manera indirecta guanyara diners.

5.Els americans culpen a les pel·lícules violentes, la TV, la subcultura del heavy metall, els videojocs, les armes de joguet, la societat, les drogues, Marylyn Manson, els negres, etc. A qui culparies tu?

La culpa es de cadascú, perqué la gent se sent desprotegida i per aixó pensen que si poseixen un arma a casa están mes tranquils.

6.Què faries per a eradicar la violència?

Destruir totes les armes i tractar de crear una societat que use el diáleg per a resoldre els conflictes.




7.Què opines de la por de l'Amèrica blanca a l'Amèrica negra? de la por a les “abelles africanes assassines” que esperaven? que als negres se'ls mostre en la TV com terribles? i que s'embenen armes i municions en els supermercats?

Pense que tenen por perque en la televisió només que apareixen actes violents de persones negres, i s'ha creat l'imatge de que els negres son vandals.

8.Què et semblen les opinions del cantant Marilyn Manson sobre la tragèdia de Columbine? Estàs d'acord amb que por i consum són les constants de la nostra societat?

9.Comenta l'afirmació dels membres de l’anomenada Milícia de Michigan que sostenen que "tenir un arma és una responsabilitat: sinó tens arma, no eres responsable" , sobreentenent-se que tampoc eres ciutadà americà


10. Quina vinculació estableix Michael Moore entre la cultura de la por i el nombre de morts per armes de foc a Estats Units?

11. Sabies que, curiosament, el nombre més elevat d’homicidis als USA es produeix entre marit i muller, entre pares i fills, entre parelles o entre companys de treball?

12. Què vol explicar Michael Moore en parlar de les bitlles com a causa de la matança?
13. Quines són les imatges que acompanyen els títols de crèdit?
14. Què és el que més ens ha sorprés del documental? Ha canviat la teua opinió sobre algun dels temes tractats al documental? Coneixies els fets que ens explica en el seguit d’imatges acompanyades per la cançó de Louis Amstrong?
15. Quina relació estableix Michael Moore entre els nombrosos assassinats i la venda d’armes de foc? Estàs d’acord amb aquesta explicació?
16. Quina influència té la televisió en l’augment de la violència?

No hay comentarios:

Publicar un comentario