jueves, 19 de enero de 2012

SITUACIÓ ECONÓMICA A LA COMUNITAT

Alacant, 18 ena (EFA).- La pràctica totalitat dels alumnes i dels professors de l'institut Jorge Juan d'Alacant han substituït la primera classe del dia per una concentració a les portes del centre per a protestar per "el cort de llum" d'ahir i "els impagaments" del deute que "manté" la Generalitat.



Fuentes d'aquest institut han assegurat a EFA que "no ha entrat ningú" a les aules entre les 8 i les 08.55 hores, coincidint amb la primera classe de la jornada.



El planti ha durat una hora i "quan ha sonat el timbre de les 9.00 hores els estudiants han entrat al centre", moment a partir del com "les classes transcorren amb normalitat".



Aquesta concentració s'ha desenvolupat com "protesta contundent" al cort del subministrament elèctric que va sofrir l'institut entre la nit del dilluns i les 16 hores d'ahir a causa d'un deute amb l'empresa comercializadora de llum d'entre 2.800 i 4.000 euros, situació provocada al seu torn pels impagaments al centre de la Generalitat.



En l'acte que s'ha produït aquest matí han col·laborat també l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del centre i ha contat amb el suport de l'adreça de l'institut, segons les mateixes fonts.



La Junta de delegats d'estudiants del Jorge Juan i la AMPA van denunciar en un comunicat que "els impagaments" també han provocat la "escassesa" de divers material escolar d'ús quotidià i la "pràctica inexistència" de gasoli per a mantenir la calefacció en l'institut.



El Jorge Juan és l'institut més antic d'Alacant (va anar creat en 1845) i se situa en ple centre de la ciutat amb 760 alumnes matriculats, dels quals al voltant de dos-cents van protagonitzar ahir al migdia una "asseguda" en el pati amb crits de "volem llum". EFA

No hay comentarios:

Publicar un comentario