miércoles, 5 de octubre de 2011

L'ANTÀRTIDA



L'Antàrtida, és el continent sobre el qual es troba el Pol Sud.



L'Antàrtida és el quart continent més gran, després d'Àsia, Amèrica i Àfrica, amb 14.000.000 km². La seua forma és aproximadament circular i se situa quasi completament al sud del cercle polar antàrtic.



El seu extrem nord en la Península Antàrtica es troba a solo 1.000 km de Sudamérica, mentre que les distàncies de les costes més properes respecte a Àfrica són de 3.800 km, de Tasmània 2.530 km, d'Austràlia uns 3.135 km i de Nova Zelanda 2.200 km.



Es divideix a Antàrtida Occidental o Menor, més menuda. i Antàrtida Oriental o Major, la resta del continent. Ambdues zones es troben parcialment separades per una escotadura que se situa entre el Mar de Weddell i el Mar de Ross; tal escotadura és cridada Antàrtida Enfonsada i es tracta d'una gran conca subglaciar delimitada pels *Antartandes/ i els Muntes Ellsworth a l'oest i els Muntes Transantárticos a l'aquest, així com per la Meseta Polar en el sud. S'ha hipotetizado que, en efecte, gran part de la cridada Antàrtida Enfonsada es troba alguns metres sota el nivell del mar a causa del enorme pes de la calota glacial, que té espessors de més de 2.000 m. A l'aquest del Mar de Ross i a l'oest del Mar de Weddell, els dos mars més importants i que més penetren cap al Pol Sud, la resta del continent. Destaca la Península Antàrtica, en la part Occidental, al sud del continent americà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario