jueves, 13 de octubre de 2011

 MIGRACIÓ


En demografia, es denomina migració al moviment o desplaçament dels éssers humans sobre la superfície terrestre.



El terme migració té en aquest àmbit dues accepcions: una àmplia, que inclou a tots els tipus de desplaçaments dels éssers humans, i altra, més restringida, que només pren en compte aquells desplaçaments que involucren un canvi de residència de qui els realitzen. Així, en el seu significat més ampli s'inclourien també els moviments pendulares de la població entre l'habitatge i el lloc de treball.



Qualsevol procés migratori implica dos conceptes:



* Emigració, que és la sortida de persones d'un país, lloc o regió, per a establir-se en altre país, lloc o regió. L'emigració implica una estimació negativa del nivell de vida d'una persona i del seu entorn familiar i una percepció que a l'establir-se en altra part augmentaran les seves perspectives econòmiques, socials o d'altre tipus o, almenys, que les seves esperances d'una vida millor es faran efectives en el futur.

*Immigració és l'arribada a un país de persones procedents d'altre país o lloc.



La forma de migració més important des del segle XIX fins a l'època actual és la qual es coneix com èxode rural, que és el desplaçament massiu d'habitants des del mitjà rural a l'urbà: milions de persones es traslladen anualment del camp a la ciutat en tots els països del món (sobretot, en els països subdesenvolupats) a la recerca de millors condicions de vida i, sobretot, de majors oportunitats d'ocupació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario